meer criteria
 • 09
  aug

  Vlaams sprookjeskasteel Olsene te koop voor 25 miljoen euro

  Voor 25 miljoen euro bent u de nieuwe kasteelheer van Olsene op een domein van 15 hectare in het Vlaamse Zulte, niet ver van Gent. Compleet met brug over de slotgracht, een ondergrondse parking mét autolift, een binnen- en buitenzwembad, een thuisbioscoop, een topbeveiligingssysteem, een wijnkelder, sauna, drie keukens en vijf slaapkamers. bron: Hollywoodhuizen.nl

  Voor 25 miljoen euro bent u de nieuwe kasteelheer van Olsene op een domein van 15 hectare in het Vlaamse Zulte, niet ver van Gent. Compleet met brug over de slotgracht, een ondergrondse parking mét autolift, een binnen- en buitenzwembad, een thuisbioscoop, een topbeveiligingssysteem, een wijnkelder, sauna, drie keukens en vijf slaapkamers.

  bron: Hollywoodhuizen.nl

 • 30
  mei

  voor- en nadelen van een sleutel op de deur woning

  Hierbij enkele voor- en nadelen wanneer je opteert voor een sleutel op de deur woning. Voordelen:1) de bouw- en afwerking verloopt doorgaans een pak sneller, dan wanneer je zelf alle aannemers zoekt en aanstelt.2) je hoeft je weinig aan te trekken van het papierwerk, dat wordt voor jou geregeld.3) je ontvangt de sleutel van een quasi volledig afgewerkte woning, inclusief oprit, haag, omheining, .…

  Hierbij enkele voor- en nadelen wanneer je opteert voor een sleutel op de deur woning.

  Voordelen:
  1) de bouw- en afwerking verloopt doorgaans een pak sneller, dan wanneer je zelf alle aannemers zoekt en aanstelt.
  2) je hoeft je weinig aan te trekken van het papierwerk, dat wordt voor jou geregeld.
  3) je ontvangt de sleutel van een quasi volledig afgewerkte woning, inclusief oprit, haag, omheining, ... en dus niet van een woning op een nog aan te leggen voor- en achtertuin.
  4) vaak geniet je een gunstigere materiaalprijs, door het schaalvoordeel dat de bouwfirma krijgt bij de grootschalige aankoop van materialen.
  5) de wet Breyne beschermt jou! Je zal maximum 5% van de totale prijs als voorschot dienen te betalen. De totaalprijs wordt vooraf afgesproken. Er wordt eerst een voorlopige  oplevering gedaan en een jaar later pas de definitieve. En bovendien is er een wettelijk voorziene voltooiingswaarborg die ervoor zorgt dat ook in geval van faling de woning volledig wordt afgewerkt.

  Nadelen:
  1) door de hogere snelheid van bouwen, dien je alert te zijn op de afwerkingsgraad vooraleer je voor een voldongen feit staat.
  2) het is niet altijd mogelijk om een eigen architect te kiezen.
  3) het is soms niet mogelijk om eender welke afwerkingsmaterialen voor bvb keuken of badkamer te kiezen.
  4) wijzigingen tijdens het bouwproces zijn vaak duur.

   

 • 26
  apr

  Kopen op plan.

  Kopen op plan wordt steeds populairder. Het grote voordeel daarbij is dat je niet hoeft te wachten tot een afgewerkte woning op de markt aangeboden wordt,maar je mee kan bepalen hoe de afwerking eruit gaat zien. Als koper kan je in overleg met de promotor de indeling en de keuze van de kamers bepalen. Meestal krijg je bij het begin een overzicht van je budget en kan je op basis daarvan je keuze ma…

  Kopen op plan wordt steeds populairder. Het grote voordeel daarbij is dat je niet hoeft te wachten tot een afgewerkte woning op de markt aangeboden wordt,maar je mee kan bepalen hoe de afwerking eruit gaat zien. Als koper kan je in overleg met de promotor de indeling en de keuze van de kamers bepalen. Meestal krijg je bij het begin een overzicht van je budget en kan je op basis daarvan je keuze maken uit verschillende materialen, kleuren,… De wet Breyne beschermt de mensen die op plan kopen. De promotor is verantwoordelijkheid voor de oplevering zoals beschreven in het contract. Zo loop je bijvoorbeeld geen risico als de aannemer failliet gaat.